ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΓΥΜΝΟ - Η ΣΕΙΡΑ
Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, μια πραγματικά τολμηρή σειρά, που φέρει τη σφραγίδα της απόλυτα σοβαρής προσέγγισης και ως προς την τεκμηρίωσή της και ως προς τον πλούτο του υλικού, τις ισορροπίες, την ανάδειξη άγνωστων πτυχών, την κριτική προσέγγιση και την αισθητική της πληρότητα.
Η προσέγγιση του θέματος είναι τέτοια ώστε η σειρά να απευθύνεται και στον απλό θεατή, που δεν είναι λάτρης του ελληνικού κινηματογράφου, ούτε ρέκτης αυτού που συνηθίζεται να αποκαλείται «πορνό», πλην όμως θέλει να μάθει τα πάντα γύρω από το... «κινηματογραφικό σεξ», αλλά και στον σινεφίλ, κλείνοντάς του με νόημα το μάτι. Μέσα από μια πληθώρα συνεντεύξεων με κινηματογραφιστές και μελετητές (παραγωγούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, ηθοποιούς, κριτικούς κινηματογράφου κ.ά.) ξετυλίγεται η Ιστορία του ερωτισμού και της απεικόνισης του γυμνού (ανδρικού ή γυναικείου) σώματος στον ελληνικό κινηματογράφο.
Οι συνεντεύξεις καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα ανθρώπων (ηθοποιοί του χθες και του σήμερα, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, δημοσιογράφοι, κριτικοί της Έβδομης Τέχνης, άνθρωποι του πνεύματος). Ομιλούν πρόσωπα που δημιούργησαν τις υπό συζήτηση ταινίες, αλλά και άτομα που μπορούν τεκμηριωμένα και με γοητευτικό τρόπο να τις σχολιάσουν.
Τα αποσπάσματα ταινιών παρεμβάλλονται σε χρονικά διαστήματα τέτοια, ώστε να «ξεκουράζεται» ο θεατής από τον λόγο των ομιλητών. Συχνά, πάλι, οι παρεμβάσεις της εικόνας και του ήχου λειτουργούν αντιστικτικά στα όσα λέγονται από αυτούς. Και στις δύο περιπτώσεις αποκαλύπτουν συνεχώς την Ιστορία του ελληνικού σινεμά, χωρίς να παραβλέπεται το ευρύτερο κοινωνικο-ιστορικό πλαίσιο της εποχής εντός της οποιας οι ταινίες αυτές δημιουργήθηκαν.
Στόχος κάθε επεισοδίου είναι να «αφηγηθεί» την ύπαρξη και παρουσία γυμνού στον ελληνικό κινηματογράφο μ’ έναν τρόπο που να δίνει το ιδιαίτερο στίγμα της κάθε περιόδου/εποχής και να έχει μια προσέγγιση σοβαρή, άμεση, τεκμηριωμένη και με αποδεκτές δόσεις ερωτισμού. Με δυο λόγια, κάθε αυτόνομο επεισόδιο έχει τη μορφή ενός κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ και, συνάμα, τη δραματική κορύφωση μιας ταινίας μυθοπλασίας.
Τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς θα μπορούσαν να είχαν τους παρακάτω τίτλους:
 1. Το κρίσιμο ερώτημα: Ερωτισμός ή Πορνογραφία;
 2. Από τον Βιλάρ στο... «Σπίτι της ηδονής».
 3. Φίνος Φιλμς, Καραγιάννης - Καρατζόπουλος: Δύο μεγάλοι ανταγωνιστές.
 4. Οι «λολίτες» της Αθήνας και ο κόσμος της νύχτας.
 5. Μία μοναδική εποχή: Η δεκαετία του ’70.
 6. Από το «μαλακό» στο «σκληρό».
 7. Ακραίος ρεαλισμός: Η φρενίτιδα των κοντινών πλάνων.
 8. Αγγελικές και δαιμονικές μορφές.
 9. Αυτή η εικόνα μένει: Η αποθέωση του ΝΕΚ.
 10. Εντός, εκτός και επί τα αυτά (της οθόνης).
 11. Το σήμερα: Συντηρητισμός ή απελευθέρωση; – μέρος Α.
 12. Το σήμερα: Συντηρητισμός ή απελευθέρωση; – μέρος Β.