Ο θάνατος που ονειρεύτηκα

Περιγραφή

Αθήνα, κάπου βόρεια… Μια παρέα εφήβων, στην οποία ξεχωρίζει η γοητευτική μορφή της Δωροθέας, θα  γίνουν άθελά τους οι πρωταγωνιστές, άλλοι ως θύτες και άλλοι ως θύματα, σ’ ένα επερχόμενο σκηνικό θανάτου. Ο καταλύτης της ιστορίας, που έρχεται με το σκίρτημα του έρωτα, είναι ο Χρήστος, ένας απόμακρος και συνάμα επιβλητικός έφηβος, νεοφερμένος στο αθηναϊκό προάστιο. Σε μικρό χρονικό διάστημα, η ηγετική αυτή μορφή με την ακατανίκητη έλξη θα αποτελέσει τον κεντρικό πυρήνα της παρέας και τον αδιαμφισβήτητο θύτη.
 
«O θάνατος που ονειρεύτηκα» έρχεται να υπάρξει στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου είτε ως πρόταση υπερβατικού τρόμου ανάμεσα σε ήδη κατοχυρωμένες και αποδεκτές συμβάσεις καθωσπρεπισμού, είτε ως παράλογη κραυγή ανάμεσα σε συγκεκριμένες προθέσεις και καταγεγραμμένες πράξεις ορθολογισμού, είτε ως εφιαλτικό λουτρό αίματος που γεννούν αστικές συνθήκες επανάπαυσης και εφησυχασμού.
 
Η ταινία είναι, πάνω απ’ όλα, μία ασφυκτική ερωτική ιστορία δύο ιδιαίτερων εφήβων: του Χρήστου και της Δωροθέας. Είναι ένα μοναχικό ταξίδι για δύο, δίχως φραγμούς και όρια, πλημμυρισμένο από σκοτάδι και βαμμένο με το χρώμα του αίματος. Είναι μία ελεύθερη πτώση τρόμου, μία ατέλειωτη κάθοδος στον λαβύρινθο του ανθρώπινου μυαλού. Στην προέκταση του, το εφιαλτικό αυτό ταξίδι, παίρνει τη διάσταση της αιώνιας πάλης του καλού και του κακού, του ηθικού και του ανήθικου, του ιερού και του ανίερου, του φανταστικού και του πραγματικού, όντας εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα: την περίπτωση των Σατανιστών της Παιανίας.